tirsdag 9. august 2011

Farvel til en venn


Farvel gamle venn

Vi som, gjennom alle disse årene, har tilbragt  så mange gode stunder sammen.

Du har båret tungt, hver bidige dag. Tyngre og tyngre har det blitt med årene. Du klaget aldri, selv om du vel knirket litt på slutten.

Sammen har vi sett klassiske filmer kjøpt på piratmarked i Mexico city og med spanske undertekster.Vi har sett Harry Klein åpne bildøra for Derrick . Vi har studert Betty Boops melodiøse bevegelser rundt notene til en tredvetallsslager.

Du og jeg har lest bøker og løst sudoku. Av og til, når det var stemning for det, delte vi ei flaske Jacobs Creek. Andre ganger bare hvilte vi. Særlig under de søvndyssende ordskiftene på dagsnytt 18 dro vi samme vei til drømmeland for en stakket times tid.

Men nå er det slutt gamle venn. Du reiser nå. Men jeg lover å komme etter. Når jeg en dag merker det er min tur til å gå opp i limingen skal jeg med mine siste krefter gå ut til søppelstativet ute i gården, krype inn i en svart søppelsekk som kan lukkes innenfra og utånde der. Slik, gamle venn, vil jeg bli fraktet til det samme forbrenningsanlegget hvor vi to atter skal forenes.

5 kommentarer:

 1. Det var voldsomt Espen. Skjønner at det er trist å skilles fra en sann venn :)

  SvarSlett
 2. Dette er Sann kjærlighet! Jeg har selv hatt gleden av å sitte i den,en exquisit følelse og, hadde jeg hatt litt mer plass skulle den selvfølgelig hatt en plass hos meg.

  I vår overkomersielle verden er det uvanlig at noen viser så mye pietetsfølelse overfor en trofast venn. Vi føler med deg i sorgen.

  SvarSlett
 3. Takk, takk, men vennligst ingen blomster til etterlatte. (Ei flaske med rom tas derimot imot med takk. Havana Club 7 años vel å merke).

  SvarSlett
 4. Ja, en sørgestund med havanaclub hadde vært på sin plass. Jeg skal prøve å komponere en salme, du vet jeg har kvaliteter i den retning;=)

  O Gamle Stol, nu er det Aftentid(Melodi; Abide with me)

  SvarSlett
 5. Jeg takker for oppmerksomheten og legger den gjerne inn som et gjesteinnlegg. Salmen bør ha minst fem vers og være fri for skjulte politiske budskap.

  SvarSlett