søndag 20. februar 2011

Jacobprisen 2011:The FighterThe Fighter
Hvem ville du helst ikke møte? Mike Tyson eller denne gjengen?
 

"The Fighter" er den fjerde filmen som er med i konkurransen om årets Jacobpris. Juryen uttaler som følger:

Her har vi nok en film som er basert på en virkelig historie. Hva menes egentlig med det? Blir vi fotalt en virkelig historie eller er det bare en viss navnelikhet hos karakterene? Kanskje har Knausgård-effekten med nådeløs selvutlevering også nådd fram til Hollywood? For det er ikke særlig flatterende beskrivelser av de fremdeles høyst levende aktørene fra virkelighetens drama filmen presenterer. Vi gjetter at mulige erstatningssøksmål på forhånd er økonomisk avklart med de involverte.

Først har vi altså en riktig pusete bokser som alltid får juling i ringen.  I tillegg til dette blir han blir hersa med av mora si, storebroren sin og de sju søstrene. Som dette ikke er nok finner han seg dame også.

Storebroren lever på gamle minner og crack. Ved siden av å trene broren sin til å tape kamper fantaserer han om et comeback i ringen. Han ender i stedet bak lås og slå.

Den psykopatiske mora trekker i alle tråder i sønnenes bokserkarrierer og det som ellers skjer i familien. Hun holder seg bedre enn alle døtrene sine som på sin side aplauderer alt hun gjør. 

Jo, gamlefar lever også. Men han går stille i dørene.

Ut av all den elendigheten har man forsåvidt materiale til å lage en glitrende film. Det er den også inntil det hele sklir ut i den ultimate boksefilmklisjeen.

Mer hadde altså ikke juryen å si om den saken. Har du? Kommenter i feltet under.

Filmene som er med:

The Fighter
Inception
The Kids Are All Right
The King’s Speech
127 Hours
The Social Network
Toy Story 3
True Grit
Winter’s Bone

Følg med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar