onsdag 9. februar 2011

En svensk prisvinner


Jacobsbloggen er i det gavmilde hjørnet denne måneden. Som en reaksjon mot den innbitte julefeiringa i desember gir vi gavene våre i februar.
Alle lesere av bloggen tilbys derfor å se Ruben Östlunds Hendelse ved bank som vant Gullbjørn for beste kortfilm på Berlin filmfestival i fjor.

Bare klikk her og registrer deg.

Jeg fikk selv denne linken tilsendt i et nyhetsbrev fra Arthaus. Arthaus er distribusjonsselskapet som sørger for at vi får se andre filmer enn de store blockbusterne. Av aktuelle filmer har de hentet inn blant annet den oscarnominerte independentfilmen "Winters Bone" og den finske "Fortellinger fra saunaen.

Nettstedet hvor du må registrere deg heter MUBI. Jeg kjenner ikke til dette fra før, men Arthaus skriver at det  er "den beste nettjenesten for filminteresserte. Deres ambisjon er å bli Spotify for kvalitetsfilm og å være en filmfestival på nettet året rundt".

"Hendelse ved bank" er en annerledes actionfilm på 12 minutter, gjort i en eneste tagning. Vi unner svenskene denne prisen. De har tross alt ikke olje.

2 kommentarer:

  1. Spes film, den var bra!! Så nå kan vi altså kjøpe filmer for 26 kroner som vi kan se på pc'en?

    SvarSlett
  2. Jada. Og hvis du har playstation 3 kan du laste ned MUBI som en applikasjon og se den på TV-skjermen. Men det har jeg ikke prøvd selv.

    SvarSlett