fredag 11. februar 2011

De nominerte til Jacobprisen 2011


Jacobstatuetten
 Slutten av februar er tiden for utdelingen av den prestisjetunge Jacobstatuetten. Statuetten med sitt lune smil og karakteriske lue av ukjent kunstner er avbildet ovenfor.

For de uinnvidde kan vi fortelle at foranledningen til utdelingen av Jacob med tilhørende festivitas er den noe beslektede oscarpris-utdelingen som finner sted årlig omtrent til samme tid. Mange er de som har sett seg lei av hykleriet, mediesirkuset og korrupsjonen rundt denne kåringen. Derfor har man innstiftet Jacob-prisen som deles ut en dag før.

Jacobsbloggen, som er kjent for sin ukrenkelighet og uredde tale, er utpekt til eneveldig jury samt organ for offentligjøring av resultatene.

Beklageligvis følger det ikke godtgjørelse med dette oppdraget. Vi har derfor ikke budsjett til å hyre folk til å gjennomgå samtlige filmer fra fjoråret før nominasjonen. Kandidatene er derfor de samme filmer som er nominert til Oscar for "Beste Film".  Litt teit, vil noen si, for ute i verden lages det film som både er like god og bedre enn de som er nominert til Oscar. Dette er helt riktig. Det er jo heller ikke feil å ha en begrenset konkurranse hvor de beste holdes utenfor, slik det for eksempel gjøres i B-VM i Ishockey. Vi poengterer at det heller ikke er meningen å komme med noen nedlatende behandling av filmene. Til det er vi for glad i kino.

De nominerte filmene er altså:

Black Swan
The Fighter
Inception
The Kids Are All Right
The King’s Speech
127 Hours
The Social Network
Toy Story 3
True Grit
Winter’s Bone

(Har man helt sluttet å oversette titler til norsk?)

Juryen har som mål å se alle filmene før utdelingen. Hvis de ikke skulle rekke det vil kåringen for en del basere seg på antakelser om hvordan de filmene man ikke har rukket se er. Vi skal ikke se bort fra at en av dem faktisk kan vinne.

Det vil gi bli delt ut priser for beste film, beste skuespiller og beste skuespillerinne, samt for eventuelle andre prestasjoner juryen finner grunn til å premiere.

Jacobsbloggen vil lage kortfattede oppsummeringer av filmene etterhvert som juryen vurderer dem. Lesere av Jacobsbloggen kan være med å påvirke ved å komme med utfyllende betraktninger i kommentarfeltet. Bestikkelser mottas, men vil antakelig virke mot sin hensikt.

Følg med på Jacobsbloggen fremover. Den første kandidaten blir presentert  allerede på søndag!

3 kommentarer:

 1. Så gøy!
  Har kun sett Black swan av disse filmene selv, så får vel heie litt på den :)
  God helg :D

  SvarSlett
 2. Takk for en hyggelig kommentar på bloggen min. Jeg har også noen uleste bøker i bokhylla, men de frister ikke så mye som bøker jeg finner i hylla på biblioteket.

  Jeg tror jeg kommer til å kikke innom bloggen din senere også, for å lese om de Oscarnominerte filmene. Jeg har sett kun Inception av de, og den var veldig bra.

  SvarSlett
 3. Takk begge to. Black Swan og Inception regnes av eksperter for å være outsidere i konkurransen, men intet er avgjort.

  SvarSlett