onsdag 8. juni 2011

Om tilblivelsen av de Gulnede SiderJeg ville bare henlede oppmerksomheten på et lite biprosjekt jeg pusler med for øyeblikket, nemlig nettstedet/bloggen Gulnede Sider.

Foranledningen til dette var at jeg ryddet boder for noen uker siden. I prosessen med kasting skjer det som ofte skjer. Man finner masssevis av ting som man helst ikke vil kaste.

Deriblant var flere kasser med støvete gamle blader og papirer. Resultatet av flere generasjoner jacobsbloggere med samlemani. Her fantes gamle trykk av skillingsviser, illegale aviser fra krigens dager, fagforeningshåndbøker fra 1950 og mye, mye mer. Da  var det bare å finne et strå, og tre dem på....som det heter i sangen.

Jeg hadde både lyst til å bli kvitt det og til å beholde det. Som et kompromiss med meg selv kjøpte jeg en scanner og scannet så støvskyene sto. Dernest tenkte jeg at dette er noe flere kunne likt å se. Disse papirene representerer en reise gjennom hele det 20. århundre (litt av det nittende også). Her er det mangt som kunne ha interesse både de var med på det og de som lurer på hvordan det egentlig var.

Herav fødtes bloggen Gulnede Sider. Og den finner dere her.

3 kommentarer:

  1. For en fantastisk skatt! Og fint at du deler den med andre :-)

    SvarSlett
  2. Ja, ikke sant. Alt smaker bedre når du deler med andre :-)

    SvarSlett
  3. Hvis du har flere gulnede så burde du lage flere innlegg om dette! De er både interressante og godt illustrert med bildene!

    SvarSlett