torsdag 10. mars 2011

Kubricksk perfeksjonisme
Det er mange gode nettsteder som omhandler film. Det ultimate oppslagsverket er selvsagt The internet movie database. På Norsk har vi filmweb som annonserer aktuelle filmer på kino.

En av mine favoritter er NRKS Filmpolitiet. Her finnes dyktige medarbeidere som kommer med anmeldelser av og bakgrunnsstoff om nye filmer. "Denne filmen mangler spinnende hoder og ertesuppe" står det om en aktuell film som penser innom eksorsisme. De er i tillegg gode på å trekke filmhistoriske linjer og tar gjerne for seg klassikerne. Og det setter man pris på.

Dessverre har de ikke kommet utenom Oscar-hypen. I tillegg til altfor mye stoff om disse filmene utfordret de leserne sine til å komme med en begrunnet uttalelse om hvilken film som ville vinne oscar. Dermed var det fritt fram for alle forstå-seg-påere. Hvor kommer de fra alle disse menneskene som på liv og død alltid skal markere synspunktene sine under nettavisenes artikler?

En person under den obskure signaturen "Jacob" utbrer seg her på pompøst vis om noe han kaller "Kubricksk perfeksjonisme". Hvor har han fått dette fra? Kanskje noe han har plukket opp på et korrespondansekurs i filmkunnskap? Det synes  uansett som om denne personen har et desperat behov for å proklamere for hele verden at han har sett et par av de filmene som for tiden går på kino.

Vi kan ikke annet enn beklage den overdrivelse av ytringsfriheten som her finner sted. Og til denne Jacob vil jeg si:  SKAFF DEG ET LIV!! Det du ser på dataskjermen din eller filmlerrettet er kun gjengivelser og ikke virkeligheten!

2 kommentarer:

  1. Morsomt! ;-) Du har en kjempefin blogg som jeg følger med stor interesse! ;-)

    SvarSlett