fredag 29. juli 2011

Emmy til Boardwalk Empire?


Til tross for Jacobsbloggens høye autoritet og opinionsdannende anbefalinger, hender det at det fra annet hold kommer vurderinger som avviker, ja, av og til strider mot disse.

Overraskende er det når dette skjer fra det man burde kunne forvente var opplyst hold. For en uke siden ble det skrevet et referat her på bloggen fra de episodene som foreløpig er vist av Boardwalk Empire på NRK i sommer. De som måtte ha lest dette vil kanskje erindre at jeg ikke var voldsomt begeistret. Man blir da forundret da det viser seg at serien er nominert til tre prestisjetunge Emmy-priser. Emmy er TV-produsentenes svar på Oscar.

Nå skal det sies til komiteens forsvar at nominasjonen ble foretatt før Jacobsbloggen hadde sett på saken. Man kan diskuterer hvor lurt det var, men på den annen side var det ikke gitt at Jacobsbloggen i det hele tatt skulle nedlate seg til å omtale serien. Under enhver omstendighet kunne de ved nominasjonen ikke nyte godt av vårt klarsyn.

Boardwalk Empire er for det første nominert til prisen for beste dramaserie. Det undrer meg litt, men den skal jo måles opp mot sine konkurrenter. Jacobsbloggen har ikke sett noen av de andre seriene som er nominert. Jeg foretrekker repriser. Dessverre var det ingen kategori for dette. Men jeg var heller ikke utelukkende negativ til serien. Den hadde en del kvaliteter på den tekniske og produksjonsmessige delen, men falt gjennom særlig på manussiden. Skeuspillernes prestasjoner høstet heller ikke de store ovasjoner. Slik sett kan det likevel hende at den er av fjorårets seks beste serier. Men det ville bli for galt om den får en pris.

At Steve Buscemi er nominert som beste skuespiller er å tale Jacobsbloggen midt i mot. Enten må nominasjonskomiteen ha sett kvaliteter som Jacobsbloggen har oversett -det kan vi vel nærmest utelukke- eller så har Buscemi fått nominasjonen på grunnlag av sitt kjente navn og tidligere meritter. En blogger med mindre frykt for injuriesøksmål kunne også ymtet om at medlemmene i nominasjonskomiteen hadde blitt tilgodesett av produksjonsselskapets romslige markedsføringsbudsjett.

Blinde geiter finner imidlertid også gress. Gledelig er det at Kelly Macdonald er trukket fram og nominert i kategorien beste kvinnelige birolle. Hennes enkefru Schroeder er den mest interessante karakteren i serien og hun blir levende framstilt som en enslig mor av sin tid. Det eneste er at hennes forelskelse i Steve Buscemi virker lite troverdig. Men det er ikke Macdonalds skyld...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar