onsdag 2. mai 2012

Stilling ledigJeg har kommet til den erkjennelse at jeg, Jacobsbloggeren, grunnleggeren av Jacobsbloggen, bør ha en tjener. Eller i det minste en hjelper. En som kan ta seg av bagateller og hindringer som ligger i veien for at jeg skal få tatt meg av viktigere oppgaver. Ettersom jeg er høyreist, blåøyd og med klassisk rett nese, bør det være en person av en annen rase. For dette ligger en rekke presedenser.

Den Ensomme Rytter, den maskerte helten fra det gamle og til dels ville vesten, hadde en trofast indianervenn som fylte denne oppgaven. "Tonto" ryddet opp i kulissene etter rytteren, tok seg av diplomatiet i møte med villere artsfrender og var når som helst villig til å ofre livet for å redde sin venn. At "Tonto" er det spanske ordet for idiot, var antakelig noe som gikk den amerikanske manusforfatteren forbi.
   
Mandrake, tryllekunsteren og hypnotisøren vi kjenner fra Arbeiderbladet og Fantometbladet, hadde sin tjener Lothar. Lothar var neger og kjempesterk. Hvis det kom noe i veien som Mandrake ikke kunne trylle eller hypnotisere bort, kom Lothar bare og lempet det vekk. Hvis jeg husker riktig var Lothar opprinnelig høvding for en stamme i Afrika. Han oppga imidlertid denne karrieren for å bli tjener for Mandrake på heltid.

Inspektør Clouseau hadde en mann av asiatisk opphav han hadde dressert til å angripe ham med jevne mellomrom slik at han holdt seg skjerpet. Hans russiske kollega Fandorin i bøkene av Boris Akunin, reddet en gang livet til en japaner som derfor var forpliktet til å passe på ham resten av livet.

Noen lar seg også bistå av romvesener eller ånder, men det er vel litt aparte.

Et merkelig unntak er den norske kjempen Jonas Fjeld, som valgte seg en mann av finsk herkomst, Erko, som følgesvenn.  Nå var forfatteren av Jonas Fjeld-serien, Øvre Richter Frich erklært rasist og en beundrer av Hitler-Tyskland, hvilket burde forklare dette. Erko var forøvrig dverg og genial oppfinner.

Så langt har man hittil kommet i stillingsbeskrivelsen. Men til hvilken rase bør Jacobsbloggerens tjener tilhøre? Og hvilke øvrige egenskaper bør han inneha? Kanskje DU kan hjelpe Jacobsbloggeren med dette?

En hjelper kan ikke foventes å løse alle problemer, men han må vite å vise
 forståelse under forskjellige omstendigheter.


4 kommentarer:

 1. Ja, absolutt! Det er klart at Medhjelperen MÅ være eksotisk! Mao nytter det lite med en indianer der JB bor nå, IKKE EKSOTISK idetheletatt! Det er omtrent like spennende som en Cihuahua i Mexico!
  Men derimot en av finsk avstamning og blod, det ville være noe ganske annet, omtrent som en Husky i Mexico! Mao. det virker som richter-frick gir et godt exsempel. Finner er sterke, seige og loyale, formidable krigskjemper, og mindre degenererte i ¨år tid enn, f.ex. nordmenn. Forslaget til hjelper for JB blir altså en finne!

  SvarSlett
 2. Forslaget tas opp til seriøs overveielse. Hvis det blir finne bør ha han ha et eller annet tydelig fysisk særtrekk, slik at ikke folk (ikke minst han selv) får inntrykk at det eksisterer et likeverd mellom Jacobsbloggeren og hans tjener.

  SvarSlett
 3. Tenkte jo bl.a. på meg selv,,men når jeg tenker meg om så er jeg nok ikke ydmyk nok,og når du nevner det med likeverd så føler jeg meg ikke kompetent nok, jeg har (i det Embede jeg har oppbåret)levd i en stor grad av ydmykhet, og man kommer til et punkt hvor det har vært nok ydmykhet.Skal jeg ut i verden så er det bl.a. for å få en større grad av autonomi enn det som har vært tilfellet.

  Men jeg lover at holde utkik efter et godt objekt.

  Paa den anden Side er jo en periode i Livet med ydmykhet en nødvendig forutsetning for at kunde være en god Leder for andre!

  Naar det gjelder fysiske Særtrek saa maa der nevnes at det eneste jeg deri oppebære være det samme som Dig.

  SvarSlett
 4. Som du så riktig påpeker er likeverd oppskrytt! en gang i tiden var det en selvfølge at en hvit mann var det optimale. etter innføringen av "likeverdet" går negre og stupide kvinner rundt og innbiller sig at de have same verde. det er en trist utvikling.når det gjelder kvinner er det faktisk verre, det eneste de har er en arrogant, selvgod mine om munnen, men innbiller seg at de er så pokkers til kar...og faktisk BEDRE enn menn. Degoutant!!!!

  SvarSlett