torsdag 15. september 2011

Arne Paasche Aasens gamle bolig selges


"Ditt sinn monne flyve så vide omkring. Det er som du glemmer de nære ting."

Hva annet kan man si i en stund som denne. Hvem er det som egentlig har hørt om Arne Paasche Aasen? Noen er det. I allfall alle over 60 år. Og en del andre også, for eksempel de observante som har det med å kaste et blikk under verselinjenene på kjente sanger og oppdager hvem som har skrevet dem.

Arne P. Aa er nemlig mannen bak sanger som "De nære ting" og "Blåveispiken". Han var husdikter for Arbeiderpartiet da det var stort  og lagde mange av sangene man finner i AUFs sanghefte. Mer obskurt er at han også er ansvarlig for Lillestrømsangen. Best likt var kanskje likevel de mange anektdotiske versene som ble trykket i Arbeiderbladet under pseudonymet Dorian Red.

Descargar balkong__...JPG (69.6 KB)
Påskeidyll på Sagene
Og nå er boligen han bodde i fram til sin død i 1978 lagt ut for salg. Det er enkel leilighet i en bygård på Sagene, som oser av gammel arbeiderkultur, Oscar Braaten og selvfølgelig Arne P. Aa. selv. Bygget i mur i 1933 som den er, er den adskillig bedre bevart enn de mange 50-talllsbygningene som ble bygd i rasende fart under gjenreisningen. 1.900.000 mener takstmannen den er verd.
 
Jeg kan personlig garantere for at den dikteriske kraft fremdeles sitter i veggene. Jeg kjøpte den i 1995 og har tilbrakt gode år der. Selvfølgelig med sporadisk høytlesing av Arne P. Aa´s muntre vers.

4 kommentarer:

 1. Dog er det vedmodig at den nu fraflyttes, og kanskje erstattes med ilitterate mennesker, så arbeidere de enn maatte være.
  Vi kan bare be om at hvis Herren har litt pietetsfølelse i livet saa vil Han give at der kommer en ny Poet i den samme Leilighed.

  SvarSlett
 2. Men der kan ogsaa vaere de uvitende bliver beaandiget af Herbergets iboende kraft og saaledes sier opp sitt Abonnement paa Sportskanaljene for at foelge et hoeyere kald?

  SvarSlett
 3. Megler'n la dessverre ikke mye vekt på det åndelige aspekt ved salg av leiligheten. Oppussingsbehov gir ikke den rette stemningen. Håper ikke det blir perler for svin når ny eier flytter inn.

  SvarSlett
 4. Jeg regner med at byantikvaren griper inn for de nye eierne saa mye som rekker aa ta i en hammer:-)
  Vi har forovrig lagt inn diktet "De nære ting" i selve salgsprospektet

  SvarSlett