søndag 14. juli 2013

Fakta om ItaliaDer Italia er i dag bodde romerne. De ble i sin tid til stadighet rundjult av gallerne med Asterix og Obelix i spissen. Men da het det ikke Italia, Det var Romerriket.

Romeriket var forøvrig befolket av keisere i kontinuerlig forfall. De lå på divaer, både spiste og drakk druer mens de ble vartet opp av slaver. En av keiserne, han som het Claudius, stammet noe forferdelig. BBC laget en TV-serie om ham og man var heldig om man fikk lov til å se på den, tettpakket av forfall, sex og vold som den var.

På skolen lærte vi at Italia var en støvel som sparket en ball. Ballen het Sicilia. Vi syntes synd på Sicilia som hele tida ble sparket av Italia. Men det  er ikke rart  at Italia har blitt så gode i fotball.

I historietimen fikk vi høre at italia ikke var noen du tok med deg i krigen. Italia var kamerat med Tyskland under annen verdenskrig. men ikke en sånn kamerat en kan regne med. Midt i krigen bytta italienerne side. Det samme skjedde i første verdenskrig. Italia var først med i Tysklands gjeng, trippel-alliansen. Men da det ble krig var de plutselig på parti med de andre i trippel-ententen.

Senere ble Italia en del av Syden. Syden var et sted vi vi kunne dra å sole oss og drikke og spise nesten uten å betale for det. De som bodde i Syden så vi ned på og oppfattet som tjenerne våre.

Så hvorfor plutselig alle disse trivialitetene om Italia? Jo, fordi herværende person, blogger av Guds Nåde, skal på en to ukers dannelsesreise til Støvelen innen kort tid.

Men det innrømmes, dette var ikke rare greiene. Kanskje DU kan hjelpe Jacobsbloggeren med å høyne hans lave italienske horisont? Hva bør han vite om Italia før han reiser? Det er det kommentarfeltet er til for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar