søndag 10. august 2014

Den Store Do-bloggenEn død blogg...

Til tider får man treff på slike. Gamle artikler vitner om forgangen inspirasjon og skriveglede. Så blir oppdateringene sjeldnere og sjeldnere, til de forsvinner helt.

Er Jacobsbloggen i ferd med å dø? Har bloggeren gitt seg avsted til den skjulte virtuelle kirkegården hvor så mange nettsider har gjort sitt siste tastetrykk?

Svaret kan kun gis i form av handling eller fravær av tilsvarende. Dersom foreliggende linjer ender med å bli publisert er det et tegn på at så ikke er tilfelle.

Men hva skyldes denne langvarige skinndøde tilstanden? Hvorfor har jacobsbloggeren sluttet å kommunisere med Verden? Er han lei av den?

Å nei. Da er man så langt fra sannheten som bare en reklamemann eller informasjonsrådgiver kan komme.

Tanker og inspirasjon til nye bloggposter dukker stadig opp. Det er bare det at konkurrerende tanker og forpliktelser stadig dukker opp og forstyrrer.  Jeg får sjeldnere anledning til å holde en tanke lenge nok til å foredle den tilstrekkelig til å kunne omdanne den til ord og gi den en skriftlig form. Noen ganger kommer jeg ganske langt. En rekke nestenferdige innlegg har samlet seg under upublisert-fanen på mitt skrivebord.

For man skal vite: Jacobsbloggen er en gjennomtenkt blogg! De mange såre påstander og opplysninger man finner i og mellom, ovenfor eller under linjene, er googlet eller konferert med mitt klassiske Nordiske leksikon fra 1924. Kvalitetssikret heter det på Moderne Norsk.

Man kunnet laget en enklere blogg. Jeg kunne bare rett og slett fortalt hva jeg gjør i løpet av dagen. Mange bloggere beskriver sitt morgentoalett, hvordan de pynter, ikke på sannheten men seg selv, ved hjelp av diverse produkter de kjøper eller får tilsendt av produsenten for at de skal skrive om dem. De skriver også om hvilke klær de har på seg og tar mange bilder av seg selv de legger ut.

Uten å kunne grunngi det på en god måte, føles dette litt fremmed for Jacobsbloggen.

Derimot kunne jeg godt tenkt meg å lage en ren do-blogg der jeg kunne ha skrevet om daglige rutiner i forbindelse med tarmtømming og vannlating.

En do-blogg ville gitt så mange muligheter. Man kan beskrive de rent biologiske funksjoner fra begynnelse til slutt. Man kan også skrive om kloakksystemer. Men mest av alt burde den handle om det personlige og det observerbare. Og tankene kan gli videre  og lage metaforer på samfunnet forøvrig.

En do-blogg er eksistensiell og demokratisk. Den favner alle uansett rase, kjønn eller status. Både Jørgen Hattemaker og Kong Salomo gikk på do. Kanskje ser den rikes do litt annerledes ut enn den fattiges, men ellers er systemet til forveksling likt.

Formiddagens dotur er også tid for ro og ettertanke. Her kan nye tanker fødes samtidig som kroppens øvrige nødvendige prosesser utøves. Det ville ikke vært noe problem å ta med seg den lille bærbare og samtidig skrevet dagens innlegg her.

Jeg avslutter med dette, da jeg egentlig hadde tenkt å gjøre noe helt annet og fornuftigere. Men hjelp meg litt kjære leser. Synes du jacobsbloggen bør bli en ren do-blogg??

Jeg er evig takknemlig for dine synspunkter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar